Kundeservice 70 250 300 Alle hverdage mellem 07.30-16.00 Book online her 90% vil anbefale DEKRA til andre


Taxakørekort

Med et taxakørekort kan du komme langt – både på vejene og i karrieren. Hos DEKRA i Odense kan du tage dit kørekort på blot 25 dage. Over de kommende år vil transportbranchen mangle flere tusinde chauffører, og der er derfor god grund til at tage en uddannelse inden for denne branche. Se hvornår næste hold starter her

Hos DEKRA er vi specialiserede i at uddanne chauffører, og vi har hvert år 35.000 kursister. Det er derfor med stor erfaring, at vi sammensætter udfordrende og spændende kurser med dygtige og engagerede undervisere i front. Hvis du vil klædes bedst muligt på til et kommende arbejdsliv som taxachauffør, er du derfor kommet til rette sted.

Flere veje frem

Som taxachauffør kommer du til at have stor indflydelse på din egen arbejdsdag. De fleste starter som taxachauffører i et team sammen med andre chauffører, men hen ad vejen har du mulighed for at efteruddanne dig og bygge din egen vognmandsforretning op.

Vil du gerne mere end det, kan du med taxakørekort også køre limousine. Dette indebærer som oftest mere kørsel i forbindelse med særlige lejligheder, end den almindelige taxakørsel gør. Det kan for eksempel være i anledning af runde fødselsdage eller bryllupper. Når du har gennemført kurset til taxakørsel, må du køre med op til ni passagerer af gangen.

Start, når det passer dig

Hos DEKRA starter vi hele tiden nye kurser op. Det betyder, at der ikke er nogen venteliste. Du kan derfor blot vælge og tilmelde dig det kursus, som passer bedst ind i din hverdag. Du er garanteret, at alle vores kurser bliver afholdt.

Der er dog nogle få kriterier, som du skal opfylde, før du kan begynde på kurset. Du skal have kørekort til almindelig bil samt være fyldt 21 år. Du kan dog starte på kurset, hvis du er 20 år, men når at fylde 21 år, før den første prøve afholdes.  Det er desuden vigtigt, at du kan tale dansk på et niveau, der svarer til ”Prøve i Dansk 2”.

Herudover skal du have en lægeattest, som kan godkendes til taxakørekort. Altså skal du have tilstrækkeligt syn på begge øjne (kan eventuelt være med briller eller kontaktlinser), og du må ikke lide af dobbeltsyn, ej heller bevidsthedsforstyrrende sygdomme.

Er du tidligere straffet, kan det være, at du ikke kan tage taxakørekort. Det er Borgerservice, der tager stilling til dette, når de behandler din ansøgning. I Region Hovedstaden er det dog Taxinævnet, der behandler ansøgningerne.

En god start

Med et taxakørekort i bagagen har du givet dig selv en god start. På kurset kommer du blandt andet til at lære om energirigtig kørsel, kundeservice og konflikthåndtering. Du bliver derfor klædt godt på til hele den omfattende opgave, som det er at være taxachauffør.

Kurset vil også være en god start for dig, der ønsker at bygge ovenpå. Hos DEKRA kan du blandt andet tage efteruddannelse inden for befordring af bevægelseshæmmede eller et vognmandskursus.

Grundkurset, hvor du tager kørekortet, varer som nævnt 25 dage. Det koster 108 kroner pr. dag samt en række forskellige gebyrer. Er du interesseret i at høre nærmere, er du velkommen til at kontakte os hos DEKRA.


  • AMU-mål 46927 Personbefordring med taxi, 25 dage, 2.700 kr.

Følgende gebyrer skal påregnes:

  • 1 x Prøvegebyr á 600 kr. (til Politiet)
  • 1 x Lægeattest á ca. 600 kr. (til egen læge)
  • 1 x Pasbillede a ca. 50 kr. (til egen fotograf)
  • 1 x Førerbevis á ca. 600 kr. (til egen kommune/borgerservice)
  • VALGFRIT tilkøb af E-learning-modul (Køreklar) á ca. 400 kr. Køreklar er et elektronisk værktøj, der indeholder lærings-teoriprøver.

Tal og priser gældende pr. 1.1.2017

75 55 77 66

Spørgsmål?

Indtast navn og telefon nr. Så kontakter vi dig!

 

Navn *
Telefon *