Kundeservice 70 250 300 Alle hverdage mellem 07.30-16.00 Book online her 90% vil anbefale DEKRA til andre


ADR kursus

Har du ønske om at tage et ADR kursus, og har du allerede dit lastbilkørekort i hus? Så kan du hurtigt og nemt komme i gang med din videreuddannelse hos DEKRA i Odense. Vi udbyder nemlig kurset som dagshold, og der er hele tiden opstart på nye hold. Vi har ingen ventetid, og du kan derfor blot tilmelde dig det hold, som du ønsker. Se alle vores ADR hold her

Med et ADR kursus kommer du til at have en meget bredere profil som lastbilchauffør, og for dig betyder det, at du kan bestride mange flere forskellige jobs. Det styrker både din karriere, men også den virksomhed, som du arbejder i. Er du ledig i øjeblikket, kan kurset være med til styrke dine chancer for at få arbejde som lastbilchauffør. Over de kommende år vil transportbranchen mangle op mod 2.500 chauffører, og det er derfor en god investering. 

Kør med farligt gods

Et ADR kursus giver dig ret til at køre med farligt gods i emballager. I denne sammenhæng er farligt gods defineret som parfumer, en række fødevarer samt kemikalier. Det er ved lovgivning i EU bestemt, at chauffører skal tage dette kursus, hvis de kører med farligt gods. Den Europæiske Konvention om International Transport af Farligt Gods ad Vej trådte i kraft den 1. januar 2015.

Hos DEKRA har vi altid fagligt dygtige og meget engagerede undervisere på alle vores hold. Undervisningsmaterialet er altid nyt og opdateret, og du kan derfor være sikker på at gennemføre et kursus hos DEKRA, som er direkte brugbart i din hverdag som chauffør. Tilsammen betyder det, at du bliver klædt bedst muligt på til den ansvarsfulde opgave, som det er at køre med farligt gods. Vores kursister er da også så glade for vores undervisning, at 9 ud af 10 gerne anbefaler os til andre.

Flere veje videre

Mange nye veje åbner sig for dig, når du først står med dit ADR bevis i hånden. Selve ADR kurset er nemlig et grundkursus. Det giver dig selvfølgelig en lang række kompetencer, som du kan bruge direkte i dit arbejdsliv. Du kan dog også vælge at videreuddanne dig inden for farligt gods. Hos DEKRA tilbyder vi forskellige kurser, som kan bygges ovenpå.

Du kan blandt andet supplere med kurserne Klasse 1 eller Klasse 7. Klasse 1 giver dig ret til at køre med sprængfarlige stoffer, som for eksempel fyrværkeri, mens Klasse 7 giver dig mulighed for at køre med radioaktive stoffer. Den tredje mulighed er kurset Tank, hvilket du skal bruge, hvis du vil køre med en kapacitet, som er større end 1.000 liter for faste tanke samt 3.000 liter for tankcontainere.

Det tager tre dage at erhverve sig et ADR bevis, og din pris pr. kursusdag er 126 kroner. Den samlede pris bliver derfor 378 kroner. Herudover kommer der et gebyr på 270 kroner til Beredskabsstyrelsen, som udsteder dit ADR bevis.  Du kan søge om løntabsgodtgørelse på op til 881 kroner pr. kursusdag. Prisen gælder, hvis du er i arbejde og ikke har en videregående uddannelse.

Hos DEKRA sidder vi klar til at svare på dine spørgsmål, hvis du vil høre mere om dine muligheder for at tage et ADR kursus.


  • AMU-mål 46905 ADR Grundkursus - Vejtransp. af farl. gods i emb., 3 dg, 378 kr.
  • For IDV (ikke-AMU-kursus) - kontakt det lokale uddannelsescenter for en nærmere specifikation om pris og detaljer omkring kursusstart. 

Følgende gebyrer skal påregnes (AMU-kursus):

  • 1 x ADR-Bevis á 290 kr. (til Beredsskabsstyrelsen)

Tal og priser gældende pr. 1.1.2020

75 55 77 66