BAB kursus

Kom godt i gang med dit BAB kursus hos DEKRA i Odense. Vi har hele tiden opstart af nye hold, og du kan derfor tilmelde dig allerede i dag og være færdig inden længe. I Odense udbyder vi kurset som dagshold. Det er vores gode, engagerede undervisere, som står klar til at tage i mod dig, og de gør det med en god portion erfaring i rygsækken. Hvert år har vi 35.000 kursister på vores hold – og tilfredsheden er så stor, at 9 ud 10 vil anbefale os til andre.

Vælger du at tage dit BAB kursus hos DEKRA, har du gjort en god investering i din fremtidige karriere.

4,6 på Trustpilot

Forbedrer dine jobmuligheder

Engagerede undervisere

Et kursus med muligheder

BAB er en forkortelse for Befordring af Bevægelseshæmmede. I Danmark er det ved lov bestemt, at denne gruppe af mennesker har ret til transport, fordi de ikke selv kan komme omkring. Det kan være transport i forbindelse med sygdom, men også i andre situationer til for eksempel forskellige aktiviteter.

Tager du et BAB kursus og bliver chauffør for bevægelseshæmmede, er det derfor et stort ansvar, som du har i dit kommende job. For dine passagerer er din kørsel afgørende for, at de kan komme omkring i deres hverdag. Du skal derfor både klædes på med køretekniske og menneskelige kompetencer som BAB chauffør – og det bliver du hos DEKRA af vores dygtige undervisere.

Blot fem dage

Hos DEKRA tager et BAB kursus blot fem dage. Du vil blive undervist i teori omkring aldring, forskellige handicap og sygdomme, betjening af hjælpeudstyr, samt hvordan du sikrer komfortabel befordring for passagerene i dit køretøj. Herudover bliver du også undervist i korrekt løfte- og bæreteknik, hvilket er meget afgørende i dette job. Når du kører med syge, ældre eller handicappede passagerer, vil der nemlig være flere situationer, hvor det for dig som chauffør er nødvendigt med løft.

Alt dette sørger underviserne for, at du lærer på blot fem dage. Hvis du tidligere har taget en BAB certificering, kan du dog nøjes med et tre dages kursus, hvor du skal igennem to moduler; ITOS samt Befordring af Sygdoms- og Alderssvækkede passagerer.

Chauffører er eftertragtede

I de kommende år vil der blive brug for op mod 2.500 flere chauffører. Har du allerede enten kørekort til taxa eller bus, er det derfor oplagt at tage et BAB kursus som efteruddannelse. På den måde har du sikret dig, at du kan bestride flere forskellige typer af chaufførjobs inden for transportbranchen.

Har du et taxakørekort i forvejen, kan du med et BAB bevis køre med op til otte passagerer (eksklusiv dig selv). Har du derimod et buskørekort, kan du med et BAB bevis køre med flere end otte passagerer.

Kurset koster 126 kroner pr. dag. Prisen for 5-dages kurset er derfor kun 630 kr., hvis du er i arbejde og ikke har en videregående uddannelse. Har du en videregående uddannelse er prisen 5.074,41 kr. Er du ledig, er det dit jobcenter eller a-kasse, der skal bevillige kurset til dig. 

Vil du gerne høre mere om kurset og dine muligheder, er du mere end velkommen til at kontakte os.

For at tage et BAB kursus skal du opfylde disse krav:

> Du skal være fyldt 21 år.

> Du skal have kørekort til almindelig bil.

> Du skal have kørekort til bus eller taxa eller begge.

OBS! Antallet af passagerer du må køre med afhænger af, om du har et bus- eller taxakørekort. Med et taxakørekort må du køre med op til 9 personer inkl. dig selv. Med et buskørekort har du tilladelse til at køre med flere passagerer.

Hvis du er ledig og har ret til 6 ugers jobrettet uddannelse kan du tage et BAB kursus gratis.

Har du ikke ret til 6 ugers jobrettet uddannelse, så tager dit jobcenter eller a-kasse stilling til, om de vil bevillige BAB kurset til dig.

Kontakt os på 70 60 65 00 hvis du er ledig, så hjælper vi dig videre.

Information til Jobcentre og A-kasser

Den fulde pris for kurserne er:

Introduktion til offentlig servicetrafik, 780,38 kr.

Befordring af sygdoms- og alderssvækkede passagerer, 1.786,62 kr.

Befordring af fysisk handicappede passagerer, 2.614,91 kr.

Ajourføring af chauffører i offentlig servicetrafik, 3.794,71 kr.

AMU-mål

AMU-mål 47874 Introduktion til offentlig servicetrafik, 1 dag.

AMU-mål 48104 Befordring af sygdoms- og alderssvækkede passagerer 2 dage.

AMU-mål 48105 Befordring af fysisk handicappede passagerer, 2 dage.

AMU-mål 48206 Ajourføring af chauffører i offentlig servicetrafik, 3 dage.

Priser er gældende pr. 1.1.2022.

Kurset er underlagt den til enhver tid gældende AMU-lovgivning samt Bekendtgørelse af lov om godtgørelse og tilskud ved deltagelse i erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse.

Hvis du er i arbejde koster et 5 dages BAB kursus 640 kr. 3 dages kurset koster 384 kr.

Din arbejdsgiver kan søge om løntabsgodtgørelse på op til 911 kr. pr. dag. samt tilskud fra kompetencefonde.

Har du spørgsmål til kurset eller priserne? Ring til vores kundecenter på 70 60 65 00. Vi sidder klar til at hjælpe dig!

AMU-mål

AMU-mål 47874 Introduktion til offentlig servicetrafik, 1 dag.

AMU-mål 48104 Befordring af sygdoms- og alderssvækkede passagerer 2 dage.

AMU-mål 48105 Befordring af fysisk handicappede passagerer, 2 dage.

AMU-mål 48206 Ajourføring af chauffører i offentlig servicetrafik, 3 dage.

Priser er gældende pr. 1.1.2022.

Kurset er underlagt den til enhver tid gældende AMU-lovgivning samt Bekendtgørelse af lov om godtgørelse og tilskud ved deltagelse i erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse.