Kundeservice 70 250 300 Alle hverdage mellem 07.30-16.00 Book online her 90% vil anbefale DEKRA til andre


BAB kursus

Kom godt i gang med dit BAB kursus hos DEKRA i Odense. Vi har hele tiden opstart af nye hold, og du kan derfor tilmelde dig allerede i dag og være færdig inden længe. I Odense udbyder vi kurset som dagshold. Det er vores gode, engagerede undervisere, som står klar til at tage i mod dig, og de gør det med en god portion erfaring i rygsækken. Hvert år har vi 35.000 kursister på vores hold – og tilfredsheden er så stor, at 9 ud 10 vil anbefale os til andre.

Vælger du at tage dit BAB kursus hos DEKRA, har du gjort en god investering i din fremtidige karriere. Tilmeld dig online her

Et kursus med muligheder

BAB er en forkortelse for Befordring af Bevægelseshæmmede. I Danmark er det ved lov bestemt, at denne gruppe af mennesker har ret til transport, fordi de ikke selv kan komme omkring. Det kan være transport i forbindelse med sygdom, men også i andre situationer til for eksempel forskellige aktiviteter.

Tager du et BAB kursus og bliver chauffør for bevægelseshæmmede, er det derfor et stort ansvar, som du har i dit kommende job. For dine passagerer er din kørsel afgørende for, at de kan komme omkring i deres hverdag. Du skal derfor både klædes på med køretekniske og menneskelige kompetencer som BAB chauffør – og det bliver du hos DEKRA af vores dygtige undervisere.

Blot fem dage

Hos DEKRA tager et BAB kursus blot fem dage. Du vil blive undervist i teori omkring aldring, forskellige handicap og sygdomme, betjening af hjælpeudstyr, samt hvordan du sikrer komfortabel befordring for passagerene i dit køretøj. Herudover bliver du også undervist i korrekt løfte- og bæreteknik, hvilket er meget afgørende i dette job. Når du kører med syge, ældre eller handicappede passagerer, vil der nemlig være flere situationer, hvor det for dig som chauffør er nødvendigt med løft.

Alt dette sørger underviserne for, at du lærer på blot fem dage. Hvis du tidligere har taget en BAB certificering, kan du dog nøjes med et tre dages kursus, hvor du skal igennem to moduler; ITOS samt Befordring af Sygdoms- og Alderssvækkede passagerer.

Chauffører er eftertragtede

I de kommende år vil der blive brug for op mod 2.500 flere chauffører. Har du allerede enten kørekort til taxa eller bus, er det derfor oplagt at tage et BAB kursus som efteruddannelse. På den måde har du sikret dig, at du kan bestride flere forskellige typer af chaufførjobs inden for transportbranchen.

Har du et taxakørekort i forvejen, kan du med et BAB bevis køre med op til otte passagerer (eksklusiv dig selv). Har du derimod et buskørekort, kan du med et BAB bevis køre med flere end otte passagerer.

Kurset koster 126 kroner pr. dag. Prisen for 5-dages kurset er derfor kun 630 kr., hvis du er i arbejde og ikke har en videregående uddannelse. Har du en videregående uddannelse er prisen 5.074,41 kr. Er du ledig, er det dit jobcenter eller a-kasse, der skal bevillige kurset til dig. 

Vil du gerne høre mere om kurset og dine muligheder, er du mere end velkommen til at kontakte os.


  • AMU-mål 47874 Introduktion til offentlig servicetrafik, 1 dg, 126 kr. 
  • AMU-mål 48104 Befordring af sygdoms- og alderssvækkede pas., 2 dg, 252 kr.
  • AMU-mål 48105 Befordring af fysisk handicappede passagerer, 2 dg, 252 kr.

Tal og priser gældende pr. 1.1.2020

75 55 77 66