Kundeservice 70 250 300 Alle hverdage mellem 07.30-16.00 Book online her 90% vil anbefale DEKRA til andre


Buskørekort

Overvejer du at tage buskørekort i Odense, så er du mere end velkommen hos DEKRA. Som buschauffør kommer du til at have et stort ansvar og stor kontakt med mange mennesker hver eneste dag. Det kræver nogle bestemte kompetencer hos dig, og dem kan du få med i rygsækken, hvis du vælger at tage dit kørekort hos DEKRA i Odense. Vi har nemlig dygtige og motiverede undervisere på alle vores hold, og de sørger for, at alle vores kursister bliver klædt rigtigt på til deres kommende arbejdsliv. Bliv buschauffør - tilmeld dig online her

Hvad enten det er din første uddannelse, eller du har valgt at skifte spor i karrieren, så er du velkommen hos DEKRA. Med vores altid opdaterede kursusmateriale er undervisningen spændende og udfordrende. Vi er sikre på, at det er en af grundene til den store tilfreds hos vores kursister.

Hvad der passer dig

Hos DEKRA har vi opstart af kurser hele tiden, og du kan derfor starte, når det passer dig og din hverdag. Vil du tage kørekort til bus, kan du vælge at tage kurset som enten dagshold eller aftenhold.  I en etableret hverdag kan det være svært at passe en ny uddannelse ind. Derfor prøver vi at være mest muligt fleksible for din skyld.

Når du har taget et buskørekort, åbner der sig flere veje. Du kan vælge enten at køre turistkørsel eller rutebus. Begge typer af buschauffører har et stort ansvar i deres daglige arbejde, og derfor er en god uddannelse vigtig. Som buschauffør er det både vigtigt, at du kender til bussen og det køretekniske aspekt, men også kundeservice og kundekontakt, som er en stor del af faget. Som nyuddannet buschauffør kan du køre nationalt og efter to år, har du mulighed for at køre de længere strækninger ned gennem Europa.

Et kursus for dig?

Hvis du gerne vil tage buskørekort, er der en række forskellige kriterier, som du skal opfylde. Du skal for eksempel tale dansk på et niveau, der svarer til ”Prøve i Dansk 2”. Derudover skal du være fyldt 21 år og have kørekort til almindelig bil. Du må ikke lide af hverken bevidsthedsforstyrrende sygdomme eller dobbeltsyn. Endvidere skal dit syn være tilstrækkeligt (maksimalt 0,8 på dit bedste øje og 0,5 på dit dårligste øje).

Er du tidligere straffet, kan dette hindre dig at tage buskørekort. Det er Borgerservice, som kigger på dine eventuelt tidligere strafferetlige forhold og tager dem med i deres vurdering, når de skal behandle din ansøgning om kørekort.

Du får stort udbytte

Vælger du at tage buskørekort hos DEKRA i Odense, får du 30 dages spændende kursus. Kurset er en god kombination af praksis og teori, hvilket giver dig de bedste kompetencer med i dit fremtidige arbejde. Du lærer blandt andet om køreteknik, sundhed, service og logistik. Kurset koster 126 kroner pr. dag dvs. 3.780 kr. eksklusive en række forskellige gebyrer, hvis du er i arbejde og ikke har en videregående uddannelse. Har du en videregående uddannelsen koster buskørekortet 35.861,21 kr. Er du ledig med ret til jobrettet uddannelse, kan der være mulighed for at tage kurset uden egenbetaling.


  • AMU-mål 40531 Personbefordring med bus, 30 dg, 3.780 kr.

Følgende gebyrer skal påregnes:

  • 2 x Prøvegebyr á 600 kr. (til Politiet)
  • 1 x EU-Bevis á 180 kr. (til Trafikstyrelsen)
  • 1 x Lægeattest á ca. 600 kr. (til egen læge)
  • 2 x Pasbillede a ca. 50 kr. (til egen fotograf)
  • VALGFRIT tilkøb af E-learning-modul (Køreklar) á ca. 400 kr. Køreklar er et elektronisk værktøj, der indeholder lærings-teoriprøver.

Tal og priser gældende pr. 1.1.2020

75 55 77 66