Kundeservice 70 250 300 Alle hverdage mellem 07.30-16.00 Book online her 90% vil anbefale DEKRA til andre


EU bevis

Et EU bevis er lovpligtigt for bus- og lastbilchauffører at tage hvert 5. år. Hos DEKRA i Odense udbyder vi også dette kursus, men til gengæld gør vi alt for, at kurset er så spændende, at du helt glemmer, at det er obligatorisk. Vi har altid opdateret undervisningsmateriale, og vores dygtige og engagerede undervisere udfordrer og inddrager kursisterne. Om det er første gang eller ej, at du skal tage dit EU bevis, så er du velkommen hos DEKRA.

Se datoer for kommende hold og tilmeld dig online til EU bevis for Lastbil og EU bevis for bus

Garantikurser for din skyld

Hos DEKRA har vi ingen ventetid i forhold til opstart på vores kurser, og du kan derfor være i gang inden for meget kort tid, hvis du tilmelder dig allerede i dag. Vi garanterer, at alle vores kurser bliver afholdt. For dig betyder det, at du kan være sikker på, at du kan planlægge kurset ind i din hverdag. Om du er ledig eller i job, er det vigtigt, at vi som kursusudbydere kan være fleksible med vores hold i forhold til kursisterne. Derfor udbyder vi både EU kurset som daghold, aftenhold og som weekendhold i Odense.

Alt i alt betyder det, at du kan vælge et kursus, som ligger i den periode og på de ugedage, som passer dig allerbedst. Du kan planlægge kurset ind i din hverdag – og din vognmand kan regne med, hvornår du er tilbage. Han kan desuden regne med, at du kommer tilbage med en række nye redskaber og brugbar viden, som du kan let kan overføre til din hverdag som chauffør.

Kort men godt

Det tager kun fem dage at tage et EU bevis hos DEKRA. De fem dage lever op til den lovpligtige efteruddannelse, der er bestemt i EU. Dagene består af tre obligatoriske dage og to dage med valgfag. Kurset starter derfor med enten EU-efteruddannelse obligatorisk del for Godschauffører eller EU-efteruddannelse obligatorisk del for Buschauffører.

De sidste to dage af kurset kan have forskelligt fokus. Du kan lære mere om køreteknik, vanskelige trafikale situationer, uheldsforebyggelse eller arbejdsulykker samt sikker adfærd. Undervisningen i de forskellige moduler vil tage udgangspunkt i konkrete hverdagssituationer – det kan være sikkerhed i og omkring køretøjet. Hvis du er interesseret i at høre mere om de forskellige moduler, er du meget velkommen til at kontakte os hos DEKRA.

Lærerige udfordringer

Kurset kommer til at bestå af både teori og praksis, hvilket betyder, at der kommer til at være øvelser, som alle kursister deltager i. Øvelserne gør, at det du lærer på kurset bliver meget virkelighedsnært, og du får nemmere ved at tage det lærte med hjem i din hverdag og bruge det. Efter kurset bliver du bedre til at håndtere hverdagens situationer både i forhold til køretøj og sikkerhed men også passagerer.

For blot 126 kroner pr. kursusdag får du fem dage med dygtige undervisere. I alt bliver din kursuspris 630 kroner, hvilket er en god (og lovpligtig) investering i dit arbejdsliv. Ud over selve kursusprisen skal du også påregne et gebyr til Trafikstyrelsen, som udsteder dit EU bevis. Hertil skal det nævnes, at det er en betingelse for udstedelsen, at du har et gyldigt enten bus- eller lastbilkørekort. Når du har fået dit EU bevis, skal det altid medbringes under kørslen.


  • AMU-mål 48660 EU-Efteruddannelse for godschauffører - oblig. del, 2 dg, 252 kr.
  • AMU-mål 40459 Køreteknik - vanskelige trafikale situationer, 2 dg, 252 kr.
  • AMU-mål 42903 Køreteknik ajourføring, 1 dg, 126 kr.
  • AMU-mål 40065 Uheldforebyggelse for erhvervschauffører, 1 dg, 126 kr.
  • AMU-mål 42851 Sikker adfærd - nul arbejdsulykker, 1 dg, 126 kr.
  • AMU-mål 48616 EU-Efteruddannelse for buschauffører - oblig. del, 2 dg, 252 kr.

Følgende gebyrer skal påregnes:

  • 1 x EU-Bevis á 180 kr. (til Trafikstyrelsen).

NB! Det er en betingelse for at udstede et EU-Bevis, at du har gyldigt kørekort til lastbil. EU-Beviset skal medbringes under kørslen og på forlangende forevises for politiet. Du kan få bøde, hvis EU-Beviset ikke medbringes under kørsel.

Tal og priser gældende pr. 1.1.2020

75 55 77 66