Kundeservice 70 250 300 Alle hverdage mellem 07.30-16.00 Book online her 90% vil anbefale DEKRA til andre


Lastbilkørekort

Er du interesseret i at tage lastbilkørekort i Odense, så er DEKRA det rette sted for dig. Vi udbyder nemlig kurset både som dagshold og som aftenhold, og du kan starte, når du vil. Det gælder derfor blot for dig om at finde ud af, hvilket hold der passer bedst ind i din hverdag - og du kan tilmelde dig allerede i dag. Vi har nemlig ingen ventetid eller ventelister i forhold til opstart.

Se alle vores kommende hold her

Til gengæld har DEKRA et spændende og lærerigt kursus klar til dig, hvis du vælger at tage dit kørekort til lastbil hos os i Odense. På alle kurserne er der engagerede og dygtige undervisere, som står klar til at tage i mod dig. Hvert år har vi over 35.000 kursister, hvilket betyder, at vi også har stor erfaring. Vi ved derfor, hvad der skal til, for at du bliver bedst muligt klædt på til dit fremtidige job som lastbilchauffør.

Kom langt omkring

Med et lastbilkørekort kan du komme langt omkring på flere måder. Når du først har taget kørekortet, har du mulighed for at køre både nationalt og internationalt. I de kommende år vil transportbranchen mangle op mod flere tusinde chauffører, og du bliver derfor en eftertragtet arbejdskraft med en uddannelse inden for denne branche. Endvidere giver vi hos DEKRA jobgaranti til egnede kandidater, når de har gennemført deres kursus. Du kan måske blive den næste, som vi hjælper i job.

Når du står med dit kørekort til lastbil i hånden, kan du vælge at søge arbejde direkte derefter. Du kan dog også vælge at videreuddanne dig, og det er der hos DEKRA også rig mulighed for. Du kan blandt andet tage kørekort til vogntog, du kan tage kurser omkring miljørigtig kørsel eller vælge at videreuddanne dig inden for ADR, hvilket giver dig mulighed for at køre med farligt gods.

Kom i gang med det samme

For at blive lastbilchauffør er der en række kriterier, som du skal opfylde. Du skal være fyldt 18 år og have kørekort til almindelig bil. Derudover skal dit syn være tilstrækkeligt, hvilket svarer til 0,8 på dit bedste øje og 0,5 på dit dårligste øje. Det kan dog være med kontaktlinser eller briller. Endvidere skal du beherske dansk på et niveau, der svarer til ”Prøve i Dansk 2”.

Hvis du opfylder ovenstående kriterier, kan du tilmelde dig vores kursus allerede i dag og være i gang inden længe. Kursets varighed afhænger af din alder. Er du mellem 18 og 21 år varer kurset 50 dage, mens det for kursister over 21 år varer 30 dage.

Er du ledig er der mulighed for at tage kurset uden egenbetaling. Kontakt eventuelt dit jobcenter for at høre nærmere. Hvis du ikke er ledig, er prisen 126 kroner pr. kursusdag dvs. 3.780 kr. i alt. Prisen gælder, hvis du ikke har en videregående uddannelse. Har du en videregående uddannelse er prisen 35.861,21 kr. Herudover må du påregne en række gebyrer i forbindelse med kurset.

Stort kørekort med store fordele

Med et stort kørekort har du tilegnet dig en stor fordel i dit kommende arbejdsliv. På blot få måneder kan du tage dit lastbilkørekort og få et godt arbejde. Som faglært lastbilchauffør kommer du som minimum til at tjene 31.000 kroner pr. måned. Er du villig til at arbejde nat eller overtid, kan du tjene op mod 47.000 kroner om måneden. Et stort kørekort er derfor en stor fordel.


  • AMU-mål 47854 Godstransport med lastbil, 30 dg, 3.780 kr.
  • AMU-mål 47857 Godstransport med lastbil samt grundl. kval.uddan., 50 dg, 6.300 kr. / 58.869,48 kr.

Følgende gebyrer skal påregnes:

  • 1 x Prøvegebyr á 600 kr. (til Politiet)
  • 1 x EU-Bevis á 180 kr. (til Trafikstyrelsen)
  • 1 x Lægeattest á ca. 600 kr. (til egen læge)
  • 1 x Pasbillede a ca. 50 kr. (til egen fotograf)
  • VALGFRIT tilkøb af E-learning-modul (Køreklar) á ca. 400 kr. Køreklar er et elektronisk værktøj, der indeholder lærings-teoriprøver.

Tal og priser gældende pr. 1.1.2020

75 55 77 66