Kundeservice 70 250 300 Alle hverdage mellem 07.30-16.00 Book online her 90% vil anbefale DEKRA til andre


Varebil uddannelse på Fyn

Folketinget har i slutningen af 2018 vedtaget et lovforslag, der omhandler varebiler på under 3500 kg, som kører erhvervsmæssig kørsel med gods for fremmed regning. Det betyder uddannelse, krav om vognmandstilladelse og mere kontrol, når det gælder denne type af varebiler – både for chaufførerne og vognmændene bag. Loven, som i daglig tale bl.a. kaldes Godskørsel Light, træder i kraft den 1. juli 2019. På Fyn kan du tage den nye lovpligtige varebil uddannelse i Odense. Se hvornår næste hold er og tilmeld dig online 

Varebil grunduddannelse

Den lovpligtige grunduddannelse til varebil er for dig, der er ny eller uerfaren chauffør. Uddannelsen varer 3 dage og sikrer dig, at du som chauffør har de nødvendige kvalifikationer for at køre varebil på op til 3500 kg. Uddannelsen skal være gennemført og bestået senest 1. juli 2019.

Uddannelsesbeviset for varebilschauffører (VUB) gælder i 5 år – herefter skal du på et lovpligtigt 2 dages efteruddannelseskursus, som du også kan tage hos DEKRA.

Varebil efteruddannelse

Efteruddannelsen er for dig, som er erfaren chauffør med mere end to års erfaring med at køre varebil inden for de sidste 10 år. Hvornår uddannelsen senest skal være gennemført afhænger af, hvornår du har fødselsdag, da der er indført en indfasningsperiode. Se oversigten her 

Uddannelsesbeviset gælder i 5 år – herefter skal du igen på en lovpligtigt efteruddannelse for varebilschauffører.

Kriterier for at tage kurset

  • Gyldigt kørekort til almindelig bil (kategori B) skal fremvises til uddannelsescenteret

Du kan blive fritaget fra grunduddannelsen hvis:

  • Du har et chaufføruddannelsesbevis (CUB) –  dette er også gældende som varebilschaufførbevis.
  • Du har mere end 2 års erfaring som varebilschauffør (i perioden 1. juli 2009 til 30. juni 2019) – i så fald kan du nøjes med den 2 dages efteruddannelse.

Indholdet i uddannelsen

Vores dygtige undervisere står klar til at byde dig velkommen og hjælpe dig godt igennem uddannelsen. Undervisningen består af en blanding af teori og praksis med fag som bl.a. færdselsregler, lastsikring, uheldsforebyggelse, ergonomi og førstehjælp. Vi starter nye hold op løbende, og vi har ingen ventetid på vores hold. Du kan tage uddannelsen både på dags- og weekendhold.

Grunduddannelsen afsluttes med en prøve, der skal bestås. Efteruddannelsen afsluttes med en faglig vurdering.

Hvad er prisen på varebil uddannelsen?

Hvis du er i job og ikke har en videregående uddannelse koster det 124 kr. pr. dag at tage uddannelsen til varebil. Den samlede pris for den 3 dages grunduddannelse er derfor 372 kr. og 248 kr. for den 2 dages efteruddannelsen. Hvis du er i job og har en videregående uddannelse koster grunduddannelsen 3.185 kr. og efteruddannelsen 2.204 kr.

Hertil kan der søges løntabsgodtgørelse på op til 860 kr. pr. dag samt tilskud fra kompetencefonde.

Er du ledig koster grunduddannelsen 3.185 kr. og efteruddannelsen 2.204 kr

Herudover skal du påregne et gebyr til Færdselsstyrelsen for sagsbehandling af beviser og tilladelser på 340 kr.

Vil du være varebilschauffør?

Så tilmeld dig til uddannelsen i dag og start inden for kort tid. Du finder en liste med vores kommende kurser i Odense her på hjemmesiden, hvor du også nemt kan tilmelde dig det ønskede hold. Hvis du har spørgsmål til kurset, eller ønsker hjælp til din tilmelding, så sidder vi klar til at hjælpe dig alle hverdage fra kl. 8.00 til kl. 16.00 på telefon 70 250 300.

  • AMU-mål 48850 Grundlæggende kvalifikation for varebilschauffører - 3 dage, 372 kr.
  • AMU-mål 48851 Efteruddannelse for varebilschauffører - 2 dage, 248 kr.

Tal og priser gældende pr. 1.1.2019

Er du vognmand – læs mere om reglerne og uddannelsen her 

70 250 300